facebook

Кого не пустять на ЗНО і як буде проходити тестування: важливе пояснення

Зовнішнє незалежне оцінювання в умовах карантину буде проводитися за особливими правилами: випускників будуть привозити до пунктів оцінювання, а на вході – у всіх міряти температуру.



Про це розповіла в.о. міністра освіти Любомира Мандзій в інтерв’ю “Ліга.net”.

За її словами, випускників та інструкторів будуть впускати в пункт оцінювання при температурі до позначки в 37,2. При 37.3 пускати не будуть.

“Таких випускників відправлять на додаткову сесію, а інструкторів замінять… Український центр оцінювання якості освіти при розрахунку врахував ситуацію, що можуть бути випадки, коли у інструкторів може бути підвищення температури. Тому кожен пункт тестування буде мати резервних інструкторів”, – заявила Мандзій.

Максимальна кількість випускників на пункт тестування – 400 осіб. Для кожного пункту повинен бути розроблений попередній графік підвозу школярів, щоб не було скупчень людей.

На вході в пункт повинні видавати маску, потім проводити випускників до аудиторій за певними вказівниками. Двері повинні бути вже відкриті, щоб не довелося братися за ручку, аудиторії – провітрені, а столи – продезінфіковані. Згідно з постановою головного санітарного лікаря, весь час здачі ЗНО випускникам доведеться знаходиться в масці. Схема розсадження також буде особливою.

“Схему розсаджування робитиме Український центр оцінювання якості освіти, відстань між учасниками має бути не менше 1,5 метра”, – зазначила Мандзій.

Читайте також:  Скандальна прикарпатська суддя Царевич у березні пройде тестування для довічного обрання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.