facebook

Набув чинності Порядок проведення НМТ у 2024 році

В Україні набув чинності Порядок проведення національного мультипредметного тесту у 2024 році.



Документ визначає основні засади підготовки та проведення НМТ з метою оцінювання результатів навчання випускників, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

Також Порядок проведення НМТ містить інформацію про особливості складання основних і додаткових сесій в тимчасових екзаменаційних центрах, визначення результатів, подання і розгляду апеляційних заяв тощо.

Взяти участь у НМТ зможуть особи, які вже мають повну загальну середню освіту (випускники минулих років) або завершать її здобувати цього року.

Усі учасники мають зареєструватись на тестування на сайті УЦОЯО відповідно до вимог законодавства у визначений строк протягом березня – початку квітня.

Під час реєстрації учасники мають ввести персональні дані, додати необхідні документи та, окрім трьох основних предметів, обрати один вибірковий.

Також під час реєстрації необхідно обрати місце для складання НМТ. Це може бути населений пункт як в Україні, так і за кордоном.

Основна та додаткова сесії триватимуть з 14 травня до 19 липня.

Процедура тестування передбачає складання чотирьох предметів в один день у визначеному ТЕЦ протягом 240 хвилин.

На складання тесту з одного предмета буде відведено орієнтовно 60 хвилин, після складання перших двох обов’язкових предметів (української мови та математики) передбачено перерву 20 хвилин.

Читайте також:  В освітній профспілці стурбовані дефіцитом вчителів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.