facebook

“У голові каша”: Новосад рознесла реформу старшої школи

Міністерка освіти Ганна Новосад повідомила, що нову старшу школу потрібно запустити швидше, ніж заплановано. Адже згідно з планами Нової української школи, запуск має відбутися у 2027 році.



Про це очільниця МОН розповіда в інтерв’ю LB.ua.

Повідомляється, що згідно з законом про освіту 2017 року, українська освіта має стати 2-річною та наблизитись до найкращих світових освітніх практик.

Новосад наголосила, що не знає, які зміни очікують українську освіту через 8 років.

За її словами, в Україні повинна бути трирівнева школа: початкова, базова і старша. При цьому старша школа – це вже ланка освіти, яка дає можливість учням обирати певний профіль.

Вона зазначила, що зараз в Україні є дворічна старша школа, де вивчаються 20 предметів а останні пів року-рік – це підготовка до ЗНО, де потрібно згадати всю шкільну програму.

“У результаті ми маємо людей, в яких у голові каша. Це як оці хрестоматії, де один великий твір представлений уривком на п’ять сторінок. Так не має бути”, – заявила вона.

На думку Новосад, найскладніше в реформі – робити запуск нової старшої школи без спротиву, аби всі зрозуміли переваги. Також потрібно зробити мережу великих ліцеїв з, як мінімум, 300 учнями в кожному. У них має бути зовсім інший освітній простір і кваліфіковані педагоги.

Читайте також:  Пробне ЗНО 19 і 26 березня не відбудеться

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.