facebook

Лісовий розповів, коли вчителям підвищать зарплату

Учителі в Україні очікують на підвищення зарплати, однак влада не поспішає з втіленням цього рішення.
Міністр освіти Оксен Лісовий заявив, що для підвищення оплати педагогів потрібно мільярди гривень щорічно.




Попри складну економічну ситуацію, підвищення зарплат учителям можливе у 2025 році завдяки збільшенню освітньої субвенції.

Українські вчителі в очікуванні підвищення рівня оплати своєї педагогічної праці. Правда, посадовці не квапляться з тим, щоб відповідне рішення втілити у життя.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий на освітній конференції “Серпнева-2024” розповів, чи очікувати підвищення зарплати педагогам вже цьогоріч. І додав, що розуміє, наскільки очікуваним воно є, зазначає Освіта 24.

Чи підвищать учителям зарплату
Міністр зауважив, що на підвищення оплати праці освітянам потрібні мільярди гривень.

Від 47 до 270 мільярдів гривень додатково на рік. Сума різниться залежно від системи, за якою підвищувати зарплати — одноразово чи поетапно,
– заявив посадовець.

Натомість очільник Освітнього комітету Верховної Ради Сергій Бабак, додав, що для збільшення зарплати педагогам удвічі варто додати ще 100 мільярдів з бюджету країни. А нині 70% бюджетних коштів йдуть на оборонні потреби.

Все ж Оксен Лісовий запевнив, що, попри складну економічну ситуацію, підвищення може відбутися у 2025 році завдяки збільшенню освітньої субвенції.

Читайте також:  Збільшення зарплат для вчителів з 1 січня: що конкретно говорять в Міносвіти про фінансові зміни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.