facebook

В Україні у 2024-му піднімуть зарплати вчителям: як і коли зміняться виплати

У 2024 році в Україні вчителі отримають підвищення заробітної плати. У Кабміні заявили, що оплата праці педагогічних працівників зросте на 21%.



У 2024 році в Україні вчителі отримають підвищення заробітної плати. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, оплата праці працівників педагогічної галузі зросте на 21%.

“Закладаємо в бюджеті зростання зарплат вчителів. В цілому виплати педагогам в наступному році зростуть на 21%. Середньомісячна розрахункова заробітна плата вчителя вищої категорії збільшується з 14,4 тисячі грн до 17,4 тисячі грн”, – сказав керівник Кабміну.

Трохи раніше міністр освіти і науки України Оксен Лісовий в ефірі “1+1” заявив, що підвищення окладів для вчителів відбуватиметься у два етапи:

перший – з 1 січня – підвищення на 10%;
другий – з 1 квітня – підвищення на 12,6%.
Як каже міністр, після першого етапу підвищення зарплати середнього вчителя становитиме понад 14 тисяч грн, а після другого ‒ зросте до 16 тисяч гривень.

Крім того, Кабмін вже виділив кошти на облаштування укриттів в освітніх установах, модернізацію шкільних їдалень, закупівлю нових шкільних автобусів.

Нагадаємо, останнім часом в онлайн-медіа швидко поширюється інформація про те, що українським школярам заборонять використовувати гаджети у школі. У Міністерстві освіти і науки України вже прокоментували ці чутки.

Також, у проєкті Державного бюджету на 2024 рік планується індексація пенсій в Україні. Перша індексація призначена на 1 березня, друга – на 1 липня. Про це розповів народний депутат України Ярослав Железняк.

Читайте також:  Одіозний настоятель Лаври продає свій маєток за шалені гроші, – журналіст

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.