facebook

Електронні повістки: у Міноборони зробили важливе попередження, коли чекати

Наразі продовжується мобілізаційна програма в країні і в українців з’являється питання щодо можливості отримання електронної повістки.



В Україні не передбачено надсилання повісток військовозобов’язаним через мобільні застосунки чи електронну пошту, і наразі такої потреби немає. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.
За словами Лазуткіна, для запровадження електронних повісток у мобільному застосунку Резерв+ відсутня нормативно-правова база. Потреби у цьому немає, адже доступні інші інструменти та способи оповіщення військовозобов’язаних громадян.

Про це повідомляє сайт Канал 24.

Наразі законом передбачено надсилання повісток рекомендованим листом з описом вкладення, і саме цим займаються територіальні центри комплектування (ТЦК).

“Про електронні повістки поки що взагалі не йдеться”, – зазначив Лазуткін, підкреслюючи відсутність нормативно-правової бази для впровадження електронних повісток.

Речник також пояснив, що юридичних підстав для впровадження електронних повісток немає. Технічно розробники програми можуть реалізувати це в певні терміни, але для цього необхідна юридична основа, яка залежить не від Міноборони.

Лазуткін також додав, що представники ТЦК перестануть роздавати повістки на вулицях, коли всі військовозобов’язані з’являться у ТЦК або зареєструються у застосунку Резерв+

Читайте також:  Тепер повістки будуть на кожному кроці: хто ще отримав такі самі права як ТЦК

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.