facebook

Експерти назвали наслідки одночасного зараження COVID-19 та грипом

Віктор Ляшко заявив, що наслідком захворювання на грип і коронавірус може стати не тільки пневмонія, а й дихальна недостатність, яка довго позначатиметься на здоров’ї.



У більшості регіонів світу люди схильні до ризику одночасного зараження двома вірусами — грипом і COVID-19, які можуть мати довгострокові наслідки для організму. Про це повідомив сьогодні на брифінгу Віктор Ляшко, голова Міністерства охорони здоров’я України.

За його словами, інтенсивність епідеміологічного процесу обох гострих респіраторних вірусних інфекцій нині перебуває на дуже високому рівні.

«Існує ризик одночасного розвитку COVID-19 та грипу. Обидва патогени можуть викликати пневмонію та дихальну недостатність із довгостроковими наслідками для здоров’я», — каже Ляшко.

Він зазначив необхідність дотримання всіх правил профілактики епідемій і закликав громадян стежити за своїм здоров’ям і залишатися вдома при перших симптомах вірусних захворювань.

Курсор раніше писав, що медики з’ясували, дефіцит якого вітаміну підвищує тяжкість коронавірусу. Вчені розповіли, як хворіють люди з низьким та оптимальним рівнем вітаміну D. Вони також констатували очевидну кореляцію між його дефіцитним станом та смертністю. За словами медиків, це ще раз доводить важливість збалансованого харчування та отримання повного спектру вітамінів під час пандемії.

Крім того, медики розповіли, кому загрожує важкий Омікрон. Гостра пневмонія та тяжкий перебіг захворювання проявляється у літніх пацієнтів, які вакцинувалися давно. Медики констатують: госпіталізовані пацієнти стають дедалі старшими, і у них розвиваються тяжкі симптоми.

Читайте також:  Лікарі знайшли величезного паразита в тілі українки: “вирізали прямо з обличчя”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.