Ідеальний маринад для консервованих помідорів та огірків
Помідори в самому розпалі, і багато людей готуються до зими, оскільки вони продаються дешево. Це універсальний маринад з ідеальними пропорціями інгредієнтів. Ключовим моментом є те, що його можна використовувати як для помідорів,так і для огірків.
Більшість господинь неодноразово використовували різні рецепти маринадів, щоб знайти “той самий”фірмовий рецепт, який робить їх консервацію найкращою на смак і дозволяє зберігати її тривалий час. Кухарі розкрили секрет оптимального співвідношення солі, цукру та оцту: “3/6/9”.
Спробуйте наступний рецепт консервації помідорів на зиму. Розрахунки наведені для 3-літрової банки.
Інгредієнти.
Помідори-скільки завгодно
Гілочка петрушки
Половина зеленого перцю
2 зубчики часнику
Маринад
1,5 літра води
3 ст. л. солі
6 ст. л. цукру
9 ст. л. оцту
3 гвоздики
1 лавровий лист
Приготування
Добре вимийте помідори та банки і продезінфікуйте кришки. На дно банки викладіть спеції, петрушку і лавровий лист, а зверху викладіть овочі.
Закип’ятіть воду, залийте помідори і накрийте кришкою; через 20-30 хвилин злийте рідину в глибоку каструлю, щоб вийшов маринад. Додайте сіль і цукор, а як тільки вода закипить, додайте оцет.
Залийте овочі окропом і одразу ж накрийте кришкою. Потім переверніть банку і загорніть її в ковдру або плед до повного охолодження. Тепер вони готові до вживання! Ці помідори можна зберігати вдома і насолоджуватися ними як”смаком літа”взимку.
Шукайте деталі в групі Facebook