facebook

Це ви винні! Вбивця Оксани Макар звинуватив матір дівчини в її смерті

Вбивця Оксани Макар заявив матері, що вона не вберегла дочку

Вбивство Оксани Макар потрясло всю Україну в березні 2012 року. 18-річну дівчину зґвалтували і спалили в Миколаєві. 6 серпня 2019 року Центральний районний суд Миколаєва відмовився переглянути вирок одному з засуджених за вбивство, Євгену Краснощоку. Про це пише ресурс Новини-N.

У ході засідання між Краснощоком, засудженим до довічного ув’язнення, і матір’ю Оксани Тетяною Суровицькою виникла словесна перепалка, в якій убивця звинуватив жінку в тому, що сталося з її донькою.

Діалог стався після того, як судді видалилися в нарадчу. Мати загиблої звернулася до засудженого, запитавши, чи снилася вона йому хоч раз за ці сім років.

“Ти там хоч помолись за неї, свічку постав, не забудь, 29 березня”, – звернулася мати Оксани до вбивці.

На що Краснощок відповів, що це “не його гріх”.

Суровицька тоді запитала, чому він взяв всю провину на себе. На це вбивця відповів, що у нього не було вибору.

Мати Оксани Макар сказала, що спочатку хотіла застрелити вбивцю, але не змогла, тому що вбити людину – дуже важко. На це Краснощок заявив, що у трагедії, що сталася з Оксаною, винна сама мати загиблої.



“Ви не вберегли! Це не я винен! Це ви винні! Ви – мати, це ваша дитина була… Ви мене зрозумійте по-людськи, я не звір, я теж людина, і у мене теж діти”, – сказав Краснощок.

Нагадаємо, сильно обгоріла Оксана Макар була виявлена на покинутій будові по пр. Леніна в Миколаєві. У дівчини було 55% опіків. 18-річна Оксана впродовж 19 днів боролася за своє життя, але 29 березня померла в Донецькому опіковому центрі.

Читайте також:  Українців можуть зобов'язати здавати польську в рамках ЗНО - Мінреінтеграції

Слідством було встановлено, що Оксана напередодні випивала в барі з двома молодими людьми, після чого пішла з ними на квартиру до третього. Там вони вступили з нею у статевий зв’язок і дівчина пригрозила звернутися в поліцію.

Тоді злочинці задушили Оксану, і думаючи, що вона мертва, Євген Краснощок, Максим Присяжнюк і Артем Погосян винесли її на будівництво, де підпалили і пішли.

У листопаді 2012 суд засудив Євгена Краснощока до довічного ув’язнення, Максима Присяжнюка – до 15 років позбавлення волі, Артема Погосяна – до 14 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.