facebook

Заробіток на онкохворих: шахрайська схема на пів мільйона гривень

Співробітники СБУ викрили та блокували у Києві масштабну шахрайську схему привласнення коштів громадян через мережу Інтернет.



Про це повідомляє пресцентр СБ України.

Оперативники спецслужби встановили, що учасники угруповання, до складу якого входили мешканці столиці, пропонували громадянам надання грошових позик через спеціально створені вебплатформи. Повідомляється, що для отримання «кредиту» зловмисники вимагали попередньо перерахувати на підконтрольні банківські рахунки кошти за так звані перевірочні і посередницькі дії, зокрема «сплату за податок», «аванс за послуги юристів, бухгалтерів» тощо. Проте реальні грошові позики громадянам не надавались.

“Від шахрайських дій зловмисників потерпали важкохворі люди, зокрема, з онкологічними захворюваннями, які потребували високовартісного лікування. У разі відмови клієнтів від «послуг» учасники угруповання, здійснюючи психологічний тиск, погрожували потерпілим нібито відмовою у «позиці» та внесенням до так званого чорного списку ненадійних позичальників”, – йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, зловмисники одержували від незаконної діяльності щомісяця майже 500 тисяч гривень.

Читайте також:  Маски-шоу: СБУ влаштувала обшуки на каналі "1+1"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.