facebook

Міноборони відправить на Закарпаття штурмовий батальйон, через висловлювання прем’єр-міністра Угорщини

Міністерство оборони України розглядає можливість розташування у місті Берегово на Закарпатті батальйону 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.



Про це йшлося на зустрічі між міністром оборони України Степаном Полтораком та очільником Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем, передає прес-служба Міноборони.

“У м.Ужгород відбулася робоча нарада міністра оборони України Степана Полторака та голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Під час спілкування було розглянута можливість розташування батальйону 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади у м. Берегово…”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для цього також планується облаштувати відповідну інфраструктуру військових підрозділів у Мукачевому та Ужгороді та житла для військовослужбовців.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 28 липня заявив, що не вірить у реалістичність прагнень України вступити до НАТО і ЄС. В Україні вважають, що слова Орбана “відображають підходи країни-агресора” і не відповідають політиці ЄС.

Також він назвав “примітивною” політику Євросоюзу щодо Росії, який стверджує, що Москва становить загрозу. На думку Орбана, більшість європейських країн не відчувають загрози від Росії, тому їм потрібно розвивати з нею двосторонні відносини.

Також МЗС України вимагає від Угорщини пояснень через антиукраїнські заяви Орбана та рішення уряду створити посаду уповноваженого міністра, який буде відповідати за розвиток Закарпатської області.

Читайте також:  Неповнолітні українські студенти у Польщі не можуть виходити навіть у магазин чи аптеку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.