facebook

П’яний водій пропонував патрульним хабаря – давав 340 фунтів (ФОТО)

На вулиці Набережна, близько 6-ї години ранку, патрульні помітили автомобіль Опель Астра, який проїхав на заборонений червоний сигнал світлофора. Інспектори відреагували на правопорушення та зупинили транспортний засіб.



Під час спілкування з водієм патрульні замітили ознаки алкогольного сп’яніння в останнього. На пропозицію поліцейських пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці, у встановленому законом порядку, порушник дав згоду. Даний громадянин також погодився з результатом алкотестера “Драгер”, який показав результат 2.78 проміле.

В подальшому, з метою уникнення відповідальності, чоловік кілька разів пропонував поліцейським неправомірну вигоду. На неодноразові попередження інспекторів щодо кримінальної відповідальності за такі дії 31-річний водій не реагував. Він поклав кошти, в сумі 340 фунтів, у службовий автомобіль, де інспектор виносив протокол.

Патрульні викликали слідчо-оперативну групу міського відділу поліції, а також склали на порушника декілька адміністративних матеріалів за порушення ПДР, зокрема за ст. 130 КУпАП (Керування в стані сп’яніння) та ст. 122 КУпАП (Проїзд на заборонний сигнал світлофора).
За фактом неправомірної вигоди порушено кримінальне провадження за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Пам’ятайте, навіть натяк на пропозицію неправомірної вигоди може розцінюватися патрульним як спроба дати хабар. Тому не випробовуйте долю. Сплатіть штраф або оскаржуйте адмінматеріали у суді.

Читайте також:  Двоє франківців напали та побили поляка, який міняв колесо у автівці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.