facebook

Стан ремонту доріг можна буде контролювати через додаток у смартфоні

За місяць стан ремонту доріг можна буде контролювати через додаток у смартфоні. Укравтодор анонсував створення низки онлайн-інструментів для відслідковування стану дорожнього покриття та ремонту доріг.

Укравтодор запустив геоінформаційну систему, яка буде наповнюватися інформацією про дорожнє покриття і автоматично визначати чи потрібен ремонт дороги, скільки він може коштувати, яка стадія ремонту дорожнього покриття та хто виконує роботи. Відповідну онлайн карту планують презентувати 24 серпня 2019 року, повідомляє Фіртка з посиланням на uacrisis.org/ua.

Окрім цього, планують створити карту доріг, яка показуватиме стан проїзду та роботу дорожньої галузі на тому чи іншому відрізку дороги в зимовий період. На думку експертів, це допоможе зменшити вплив людського фактору та збільшити прозорість процесів, пов’язаних з покращенням стану доріг в Україні.

«Без інформаційних технологій ми не зможемо швидко рухатись далі у процесі реформування та у підвищенні якості експлуатації та будівництва доріг. Наше завдання максимально спростити всі процеси на шляху до позитивного результату», – зазначив Вадим Горюшко, директор Державного підприємства дорожнього зв’язку, інформаційного забезпечення та автоматики «Укрдорзв’язку», яке буде адмініструвати геоінформаційну систему.

Читайте також:  Мер Івано-Франківська розповів, якими стануть центральні вулиці міста. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.