facebook

У Косові змагалися найсильніші люди України та Румунії (фото)

Днями місто Косів перетворилось на справжню богатирську столицю. За звання кращих боролись збірна України та збірна Румунії.

Захід відбувся за сприяння Дмитра Сіреджука, повідомляє Фіртка.

“Хочу подякувати організаторам, зокрема Дмитрові Сіреджуку, за те, що ці змагання стали міжнародними. І сьогодні до нас приїхали стронгмени із Румунії. Сподіваюся, дійство подарує усім хороший настрій”, – сказав під час відкриття міський голова Косова Юрій Плосконос.

Богатирі спробували сили у кількох вправах. Вони тягнули автобус, вагою 14 тонн, піднімали колоду, вагою 110 кілограмів. Ще одне завдання — прогулянка фермера з 120-кілограмовим вантажем у кожній руці. Остання вправа — тяга автомобіля. У підсумку наша збірна, завдяки підтримці косівчан, здобула перемогу.

“Коли ти працюєш на себе, то все по-іншому. Можна трохи перепочити. А у команді треба викладатися на повну. І цей результат — це наша спільна перемога. Звісно, ми досягнули її завдяки неймовірній підтримці публіки”, – учасник збірної України із Запоріжжя Сергій Дудинець.

І це ще не всі сюрпризи. Адріана Джаману з Румунії вирішила встановити неофіційний світовий рекорд і пронести коромисло, вагою 330 кг, на відстань 15 метрів. Рекорд світу становив менше ніж 59 секунд. Спортсменка зробила це за 27 секунд, збільшивши вагу на майже 7 кілограмів:

“Я втомлена, але щаслива. Бо готувалася до цього результату 4 роки. Хоча у Косові я вперше, але відчувала підтримку людей і це мене надихало не зупинятись”.

Дмитро Сіреджук подякував усім учасникам змагань та глядачам за чудове спортивне свято.

“Такі змагання — це чудовий приклад для наших дітей. Адже активний спосіб життя і заняття спортом — запорука здорового життя. А отже, і сильної нації. Тим паче, що гуцули завжди були відважними і дужими. І дуже символічно, що міжнародні змагання богатирів відбулися саме тут”, – зазначив Дмитро Сіреджук.

Читайте також:  Чи подарують Анушкевичусу новий “Запорожець” у 2015 році?




Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.