facebook

«Путін – х**ло»: масова акція на День перемоги потрапила на відео

У Грузії на 9 травня пройшли акції “Putin Khuylo”

У Telegram-каналі Миколи Левшіца йдеться, що на антипутінському заході учасники несли фото вбитого Арчила Татунашвілі і скандували “Путін х*ло”.

Також відбулася акція під гаслом “Ні геноциду!”. Люди вийшли з фотографіями вбитих після революції грузин. За словами автора 9 травня вийшов колоритним і різним на думки.

Відзначається, що акції проходили мирно, сутичок не було.

Крім того, повідомляється, що представників “Безсмертного полку” в парк Ваке не пропустила поліція, тому що радянські символи заборонено.

Нагадаємо, перед початком акції «Безсмертний полк» у центрі Києва була затримана скандальна екс-регіоналка, яка порушила закон.

«Перед початком акції «Безсмертний полк» у центрі Києва була затримана мати загиблої екс-нардепа «Партії регіонів» Олена Бережна. Жінка намагалася пройти на периметр проведення маршу в футболці кольори георгіївської стрічки», – йдеться в повідомленні.

Звернемо увагу, що згідно з українським законодавством, ця стрічка прирівнюється до символіки тоталітарних режимів. А публічна демонстрація її передбачає адміністративну відповідальність.

Примітно, що після словесної перепалки з правоохоронцями, Бережну затримали поліцейські.

Уточнимо, що сама акція не пройшла без зіткнень. Під час протесту була помічена людина з «колорадкою», але ситуацію вдалося стабілізувати працівникам поліції.

Як повідомлялося раніше, учасники акції «Безсмертний полк» напали на українців у столиці Португалії.

За словами Павла Садохи, українці Лісабона дізналися про те, що проросійські організації за підтримки посольства Росії в Португалії вирішили провести свою пропагандистську акцію «Безсмертний полк».



Спілка українців Португалії і посол України намагалися застерегти муніципальну владу Лісабона щодо потенційних ризиків, але пропагандистам все одно вдалося вийти на вулиці.

Читайте також:  Зеленський відповів Путіну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.