facebook

170 тисяч або прощайтесь з авто: на власників “євроблях” чекає чергова підстава

Незабаром власників автомобілів на іноземній реєстрації будуть штрафувати і конфіскувати машини. Почнеться це з 25 травня, коли в силу вступить закон про розмитнення “євроблях”. При цьому багато водіїв не мають наміру платити.



Більшість “євробляхерів” встигли розмитнити свої авто до 22 лютого − в цей день закінчився пільговий режим, пише Znaj.ua.

“На сьогоднішній день навантаження вже не така велике, як було місяць чи півтора тому”, − констатує керівник територіального Сервісного центру Микола Рудик.

Згідно з новим законом, власники авто на іноземній реєстрації не можуть передавати їх іншим, працювати в таксі, а за перевищення терміну перебування в країні їх чекає штраф або конфіскація автомобіля.

Сума штрафу залежить від тривалості прострочення і коливається від 8,5 до 170 тис. гривень.

Правоохоронці активно ловитимуть всіх порушників закону. Вони вже отримали право зупиняти іноземні автомобілі для перевірки законності їх перебування в Україні.

“Буде зроблений автоматичний електронний обмін інформацією з митними органами, прикордонною службою”, − говорить заступник керівника патрульної поліції Олексій Білошицький.

Єдина можливість уникнути штрафів, не реєструючи авто в Україні, – до 25 травня вивезти машину за кордон і повернутися вже без неї.

Читайте також:  В Івано-Франківську патрульні евакуювали нічийну автівку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.