facebook

На Прикарпатті виділять 24 мільйони, аби діти не ходили в туалет на вулицю

Сьогодні, 16 квітня з робочою поїздкою на Прикарпатті перебуває міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
Після візиту в обласну дитячу клінічну лікарню, міністерка відвідала Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, де розповіла про розвиток сучасної школи.



Відтак, Лілія Гриневич зазначила, що усі вчителі, які будуть у вересні 2019 року брати класи за програмою “Нової української школи” вже пройшли підвищення класифікації та готові до реформи.
“Так само цього року ми робимо великі інвестиції в “Нову українську школу”. Це знову перші класи отримають відповідне обладнання. Будуть кошти також на підвищення кваліфікації вчителів, в загальному це становить понад один мільярд двісті тисяч гривень. Але цьогоріч ми також інвестуємо в інші додаткові субвенції, які мають вплинути не лише на початкову школу, де є стандарт “Нової української школи, а в цілому на всі класи”,- зауважує міністерка.
Також головна освітянка розповіла, що цьогоріч започаткували програму “Гідність дитини”, яка має на меті облаштувати теплі вбиральні у школах.

“Разом з органами місцевого самоврядування хочемо припинити ганебне явище, коли не задовільняються в школах базові потреби дитини. Тому започаткована програма “Гідність дитини”. Для Івано-Франківської області виділять 24 мільйони саме для тих шкіл, де немає теплих вбиралень. Діти, враховуючи наші кліматичні умови, півроку знаходяться у стані стресу, коли ти мусиш іти на вулицю в холодну погоду. Це ганебно”,- наголосила Гриневич.

Також освітянка додала, що на даний час до кінця року в Україні буде 100 навчально-практичних центрів за гостро дефіцитними професіями.

“На Івано-Франківщині ми вже сьогодні маємо чотири таких центри, до кінця року буде ще два. Це такі професії як: зварювальник, електромонтажник, столяр”,- пояснює міністерка.

Читайте також:  Поліція затримала двох прикарпатців у зоні ЧАЕС (фото)

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.