facebook

Президента просять відкрити салони краси та перукарні – петиція

Громадська організація «Спілка Професіоналів України в індустрії краси» просить президента дозволити працювати салонам краси та перукарням, до завершення карантину, тимчасово в обмеженому режимі, з суворим дотриманням норм стерилізації та дезінфекції.

Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на сайті президента.
Автор петиції – президент Спілки Професіоналів України в індустрії краси Олександр Толубко.



“Хочемо звернути Вашу увагу, що фінансова-економічна криза, яка очікує нашу державу після закінчення карантину, а фактично, вона вже розпочалися, є не менш загрозливою для держави та народу України, ніж вірус Covid-19”,
– йдеться у петиції.

У документі зазначено, що зараз у найбільш скрутному становищі опинилися громадяни, задіяні у сфері послуг, зокрема, працівники галузі індустрії краси, які повністю залишилися без своїх джерел доходів, заробітної плати та засобів для подальшого існування. Ми змогли протриматися місяць, з останніх сил тримаємось далі, але нам та нашим сім’ям вже дуже важко.

“Ми з розумінням відносимось до того, що наша держава знаходиться в непростій фінансовій ситуації, та не має змоги надати фінансову допомогу працівникам нашої галузі, як це робить більшість країн Європи.

Тому, ми просимо Вас створити нам умови для отримання доходу своїм трудом – дозволити нам працювати! Ми просимо Вас дозволити працювати салонам краси та перукарням, до завершення карантину, тимчасово в обмеженому режимі, з суворим дотриманням норм стерилізації та дезінфекції. Співробітники б’юті індустрії дуже добре ознайомленні з нормами та правилами стерилізації та дезінфекції, вміють їх виконувати та професійно це роблять, адже це є частиною їх повсякденної діяльності.
Для забезпечення додаткових гарантій безпеки для співробітників та відвідувачів салонів краси/перукарень, до повного завершення карантину у країні, ми готові тимчасово працювати в обмеженому режимі та вживати додаткових заходів, а саме:

– Забезпечити обслуговування 1-го клієнта на 10 кв. метрів площі салону – у відкритих залах та 1-го клієнта – у закритих кабінетах;
– Не приймати клієнтів та не допускати до роботи співробітників з ознаками застуди.
– Приймати клієнтів лише за попереднім записом;
– Організувати інтервал між прийомом клієнтів 30 хвилин з метою забезпечення провітрювання кабінетів, дезінфекції поверхонь та обробки приміщення бактерицидною лампою перед кожним клієнтом;
– Організувати носіння усіма співробітниками салону/перукарні одноразових рукавичок та захисних масок та, у разі необхідності, надавати захисні маски клієнтам.
Дуже сподіваємося на Ваше розуміння ситуації, в якій ми опинилися та на Вашу підтримку! Чекаємо на Ваше рішення та відповідь нам”, – зазначено у петиції.Документ оприлюднено 21 квітня 2020. Наразі є 647 підписів з 25 тис. необхідних.

Читайте також:  На Рівненщині мама з немовлям впала у 3-метрове провалля в торговому закладі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.