facebook

В Італії хочуть пересадити водіїв на велосипеди

Південноіталійське місто Барі (область Апулія) стало першим обласним центром на Апеннінах, які вирішили преміювати городян, які свідомо відмовляться від автомобілів і мопедів на користь велосипедів.

Головним ідейним натхненником цього проекту, що переконав міську раду на підписання резолюції, націленої на масове пересаджування жителів на «залізних коней», став мер Барі Антоніо Денаро.

«Якщо ви будете крутити педалі, то зможете заробити не тільки міцне здоров’я»,



– каже він.

В рамках експерименту, який триватиме 4 місяці, місцева влада гарантує велосипедистам виплату щомісячної грошової компенсації.

За фінансування проекту взялося міністерство охорони навколишнього середовища, виділяючи на його потреби круглу суму – 545 тисяч євро.

Платити громадянам планується за кожен кілометр, зроблений на велосипеді. При цьому найбільшою мірою цінується дорога від будинку на роботу і назад.

Зокрема, поїздку на роботу на велосипеді влада буде оплачувати по 20 євроцентів за кілометр, інші міські маршрути будуть оцінюватися в 4 євроцента за кілометр. Однак в будь-якому випадку виплати не можуть перевищувати суму в 1 євро в день і 100 євро протягом чотирьох місяців (тобто 25 євро в місяць). Кожен велосипед буде оснащений комплектом GPS для боротьби з шахрайством і відстеження пройдених кілометрів.

Плюс до всього щомісяця підбиватимуться підсумки конкурсу, згідно з якими перші десять його учасників, які накрутять на педалях найбільше кілометрів, стануть щасливими володарями додаткового бонусу в розмірі 50 євро.

Читайте також:  У морі біля берегів Італії були виявлені 26 тpyпів зґвaлтoвaних дівчат

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.