facebook

Коронавірус в Італії: видані нові правила в’їзду/виїзду (від 11.08.2020 року)

Як повідомляє редакція “Український простір Прикарпаття” з посиланням на Український центр в Італії



від 11 серпня 2020 року в Італії видані нові правила в’їзду/виїзду, які будуть діяти до 7 вересня. Указ увібрав в себе і оновив діючі заборони. Ось, хто може в’їжджати до Італії з-за кордону або подорожувати з метою туризму.

Сьогодні уряд опублікував новий указ, який містить заходи щодо боротьби із зараженням, який вперше має тривалість один місяць, а не 15 днів, як раніше: нові правила фактично будуть діяти до 7 вересня.

Увага! Той, хто в’їжджає до Італії з будь-якого іноземної держави, повинен надати заповнену заяву із зазначенням мети в’їзду та місця проживання в Італії авіаперевізнику або поліції в разі перевірки (скачати бланк тут).

Подорожі до Італії з метою туризму

Туристичні поїздки знову стали можливі з 3 червня. Зокрема, ви можете вільно переміщатися (а значить, і для туризму) в і з ряду країн.

Ось повний список: Австрія, Бельгія, Болгарія, Кіпр, Хорватія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Ірландія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Чехія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Угорщина, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія, Андорра, Князівство Монако, Республіка Сан-Марино, місто-держава Ватикан, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії.

Подорож в інші країни і назад по туристичних причинах не дозволено.
Міністерство закордонних справ дає пораду:
«Перед від’їздом в туристичну поїздку за кордон італійським громадянам і іноземцям, які проживають в Італії, рекомендується ознайомитися з правилами, встановленими в країні призначення і в будь-яких країнах транзиту».

Країни, з яких в’їзд в Італію заборонений

Міністр охорони здоров’я Роберто Сперанца видав серію постанов про заборону на в’їзд з-за кордону до Італії, особливо в останні кілька тижнів, коли інфекції почали поширюватися за кордон. Постанови, введені в даний час новим указом, передбачають заборону на в’їзд до Італії для людей, які протягом попередніх 14 днів перебували або проїжджали через одну з наступних країн: Вірменія, Бахрейн, Бангладеш, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Чилі, Косово, Кувейт, Північна Македонія, Молдова, Чорногорія, Оман, Панама, Перу, Домініканська Республіка, Сербія.

Є деякі винятки: громадяни Італії, ЄС, Великобританії, Андорри, Монако, Сан-Марино і Ватикану і їх близькі члени родини можуть повернутися в Італію з цих країн за умови, що вони проживають в Італії (дата прописки – з дати до 9 липня 2020 року).

Читайте також:  У центрі Хмельницького пара зайнялась оральним сексом: їх зняли на відео

Посадові особи ЄС, міжнародних організацій, співробітники дипломатичних представництв і консульств, військовослужбовці, які виконують свої функції, також можуть зробити в’їзд.

Загальний принцип також застосовується до іноземців, які проживають в Італії, які хочуть повернутися в свою країну – їм дозволяється повернутися в свій будинок за місцем проживання.

Коли спрацьовує зобов’язання з карантину

Обов’язок фидуциарной ізоляції (знаходження будинку протягом 14 днів) залежить від країни походження та часу в’їзду в Італію. Ті, хто в’їжджає або повертаються з Австрії, Бельгії, Кіпру, Хорватії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Ірландії, Латвії, Литви, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Польщі, Португалії, Чехії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швеції, Угорщини, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії, Швейцарії, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Андорри, Князівства Монако, Сан-Марино і Ватикану не повинні піддаватися фидуциарной ізоляції, за умови, що вони не проживали в іншій країні, крім зазначених вище , за 14 днів до в’їзду в Італію.

Зокрема, будь-який, хто в’їжджає в Болгарію чи Румунію з 24 липня або зупинявся або перебував там транзитом протягом останніх 14 днів, повинен піддатися фидуциарной ізоляції. Є винятки: від екіпажу транспортних засобів до транскордонних робітників і співробітників компаній, головний або допоміжний офіс яких знаходиться в Італії.

Коли спрацьовує карантин і як дістатися додому.

Як правило, так звана фідуціарна ізоляція відраховується відразу після в’їзду до Італії. Дозволяється тільки в найкоротші терміни дістатися додому або в інше місце проживання, певне як місце ізоляції. У цій поїздці заборонено користуватися громадським транспортом, крім того, який використовується для в’їзду в Італію (наприклад, після прибуття у Фьюмічино літаком ви не можете сісти на поїзд, щоб дістатися до центру Риму або будь-якого іншого пункту призначення). З іншого боку, дозволена оренда автомобілів і використання таксі або оренда з водієм. У разі транзиту через аеропорт кожен, хто в’їжджає до Італії по повітрю, в Італії, може сісти на інший літак в будь-який національний або міжнародний пункт призначення, не залишаючи аеропорту.

Читайте також:  Дитсадки в Україні можуть стати новим осередком COVID-19: у чому головна небезпека і як уберегти малюків

МЗС нагадує, що існує зобов’язання негайно повідомляти про свій в’їзд в Італію в Департамент профілактики для того, щоб піддатися спостереженню за здоров’ям і ізоляції, а також зобов’язання негайно повідомляти про будь-які симптоми COVID-19 в органи охорони.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.