facebook

В Україні змінять правила отримання водійських прав: що нового пропонують і як це буде працювати

В Україні під час складання іспиту на отримання водійських прав введуть відеофіксацію. У МВС сподіваються, що такий захід допоможе викорінити корупцію при видачі посвідчень водія.



Про подробиці ініціативи уряду розповів начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, пише Обозреватель.

За його словами, МВС і Головний сервісний центр підтримують ініціативу щодо самопідготовки до здачі теоретичних іспитів, однак практичні навички повинні отримуватися у досвідчених інструкторів у навчальних закладах.

“Серед новацій, які ми розглядаємо найближчим часом — введення додаткового контролю, щоб унеможливити корупційні вияви — те, що залишається “за кадром”. Ми хочемо ввести відеофіксацію як практичних, так і теоретичних іспитів, щоб захищати права громадянина під час складання іспитів, особливо у практичній частині, бо там залишаються певні можливості для екзаменаторів”, — розповів представник МВС.

За словами чиновника, всі допущені порушення під час складання іспитів будуть відображатися в чек-листі — “у разі помилок все буде відображатися і тоді не буде зараховуватися іспит”.

Криклій також нагадав, що з минулого року в Україні водійські посвідчення видають з обмеженим терміном дії на два роки.

“Коли цей термін завершується, в разі, якщо не було допущено два або більше порушень ПДР, їх автоматично продовжують, громадянин звертається до сервісного центру. А якщо було допущено дві або більше помилок, то людина знову перескладає іспити. Таким чином ми додали новий контроль, тому що, на жаль, найбільша кількість ДТП — серед новачків, які сідають за кермо”, — пояснив він.

Чиновник зазначив, що сервісні центри вже два роки як запустили онлайн-тренажер з підготовки до іспитів на водійські права, який дозволяє готуватися самостійно.

Читайте також:  Італія заборонила ручну поклажу в літаках: що можна взяти до салону

Також представник МВС уточнив, що на сьогодні немає обмеженої кількості перескладань теоретичних іспитів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.