facebook

В Польщі підготували неприємний сюрприз українцям, які хочуть розмитнити авто

Хвиля «євроблях» буквально заполонила Польщу після прийняття Верховною Радою законів із легалізації автомобілів на єврономерах. Як відомо, для розмитнення «євроблях» українці повинні тепер стати офіційними власниками таких автомобілів, відповідно, переоформлення документів має відбуватися на території держави, в якому зареєстрована машина, повідомляє Автотема.



Чимало українських власників «євроблях» не мають поняття, як перереєструвати автомобіль, тому звертаються за допомогою до польських посередників, які вирішили зірвати куш на цій справі.

Офіційно перереєстрація автомобіля в Польщі коштує 100 злотих (приблизно 750 гривень). А ось переоформлення машини через посередника українцеві вже обійдеться в 400 злотих (близько 3000 гривень). Як бачимо, арифметика дуже проста, посередник робить потрійну накрутку з кожної операції щодо переоформлення автомобіля.

За неофіційною інформацією, деякі спритні поляки за кілька днів «напруженої роботи» вже встигли заробити по кілька тисяч доларів на українських «євробляхерах». З огляду на той факт, що найбільша кількість «євроблях» в Україні завозилося саме з території Польщі, можна припустити, що польські посередники озолотились на українцях.

Читайте також:  Ляшко повідомив, коли вакцина від COVID-19 з'явиться в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.