facebook

Нафта дорожчає через побоювання за фондовий ринок Китаю

Ціна серпневих ф’ючерсів на WTI зросла до 52,24 долара за барель.

1650519



Світові ціни на нафту коректуються вгору в ході торгів четверга, 9 липня, після падіння напередодні на повідомленнях про зростання запасів “чорного золота” і нафтопродуктів у США і побоювань за фондовий ринок Китаю, свідчать дані торгів.

Станом на 7:42 за Києвом вартість серпневих ф’ючерсів на північноморську суміш Brent зросла на 0,91% – до 57,72 долара за барель. Ціна серпневих ф’ючерсів на WTI збільшилася на 1,14% – до 52,24 долара за барель.

Напередодні управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго США повідомило, що запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 3 липня, збільшилися на 0,4 мільйона барелів, до 465,8 мільйона барелів. Аналітики очікували скорочення запасів за тиждень на 0,7 мільйона барелів – до 464,7 мільйона барелів.

Запаси бензину, за даними відомства, збільшилися на 1,2 мільйона барелів і склали 218 мільйонів барелів, запаси дистилятів – на 1,6 мільйона барелів, до 137,5 мільйона барелів, запаси нафти на терміналі в Кушингу – на 3 мільйони барелів, до 56,7 мільйона барелів. Видобуток нафти в США за звітний тиждень зріс на 9 тисяч барелів на добу – до 9,604 мільйона барелів на день.

Інвестори також продовжують уважно стежити за ситуацією на фондових ринках Китаю, які переживають період паніки на тлі невизначених перспектив економіки КНР. Стимулюючі заходи влади не змогли запобігти економічному спаду в країні. Фондовий ринок Китаю з середини червня впав більш ніж на 30%.

Нафта дешевшає, встановлюючи місячні мінімуми

“Китайські ризики становлять небезпеку для Австралії та інших країн, які пов’язані з експортом сировинних товарів з Китаю. Тиск на (ціни, – ред.) нафту відбувається з кількох фронтів, серед яких коливання капіталу в Китаї, перспектива входження Ірану на нафтовий ринок”, – заявив агентству Рейтер старший стратег з товарів Saxo Bank Оле Хансен.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Греція відмовляється від фінансової допомоги Росії

Шукайте деталі в групі Facebook