facebook

Чехія віддасть Польщі спірну територію

Задля вирішення давнього територіального спору Чехія віддасть Польщі територію на спільному кордоні площею майже 4 квадратні кілометри.




551400

Суть спору між Чехією і Польщею, який триває ще з 1950-х років, полягає у 3,7 квадратних кілометрах території, повідомляє Європейська правда з посиланням на Telegraph.

Варшаві Прага запропонувала змінити лінію кордону, який встановили ще в часи Холодної війни під тиском СРСР. Зараз у Чехії очікують на затвердження запропонованого плану.

Намір віддати частину своєї території Польщі Прага пояснює бажанням розвивати добросусідські відносини зі своїм північним сусідом.

Польща отримає свою територію назад. Але поки що всі подробиці цієї справи конфіденційні, тому я не можу про них розповісти,
— пояснив прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка.

При цьому чеські ЗМІ з’ясували, що мова може йти про регіони в Північній Моравії і Північної Богемії. Ці землі не заселені і перебувають у державній власності.

До слова, Андрій Парубій вважає, що Євросоюз має застосувати санкції щодо Чехії, якщо підтвердиться інформація про продаж нею зброї в Росію.

Читайте також:  У Польщі п'яний 23-річний українець на краденому авто тікав від поліції: сталася стрілянина

Шукайте деталі в групі Facebook