facebook

Смертельна небезпека: два надвірнянських села можуть бути відрізаними від світу через аварійний міст

Там з острахом чекають кожної зливи. Жителі сіл Пнів та Битків на Прикарпатті можуть лишитися відрізаними від світу.

Міст, що з’єднує населені пункти із районним центром – руйнують дощі та гірська річка. Бетонні конструкції, яким вже десятки років – просто не витримують напору стрімкої течії. Стан переправи погіршується буквально щодня, пишуть Версії з посиланням на Факти ICTV.

Міст у селі Пнів руйнує гірська ріка. Цього року Бистриця забрала 15 метрів берега. Вода впритул дісталася до мосту вже не вперше. Щодня стан моста погіршується, а кожна злива завдає руйнівних наслідків, бо вона підмиває опори. А міст – це єдине сполучення сіл Пнів та Битків із районним центром.

“Якщо ми бачимо металеві конструкції опор, то вони були повністюв землі. Зараз ми бачимо, що русло поглибилось на 3-4 метра. Ми не знаємо, який у нас запас цих металевих конструкцій. Є ризик того, що селище залишиться без сполучення”, – розповів Василь Сенатович, житель Биткова, депутат обласної ради.

З 1 липня Служба автомобільних доріг такі об’єкти передала у місцеве підпорядкування. За ремонт мостів та доріг тепер відповідає обласне управління капітального будівництва.

Читайте також:  Трагедія на Прикарпатті: 10-річна дитина впала з мосту

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.