facebook

Прикарпатець знайшов у лісі велетенські гриби. ФОТО

Світлинами грибів-гігантів похвалився в соцмережі житель Прикарпаття Юрій Соломченко.
Користувачі соцмереж вже жартівливо назвали небачених розмірів гриби “табуретками на одній ніжці”, інформує МІСТО з посиланням на “Вікна”.



До слова, раніше Юрій Соломченко за півтора години назбирав 70 кг грибів.

Прикарпатець, який перетворив хобі в бізнес, дає поради грибникам-початківцям:

Перше правило: сумніваєшся — викинь. А загалом карпатськими грибами важко отравитися. 80% із них — їстівні. Варити треба півтори години. Або годину варити й 30 хвилин тушити. Місцеві люди загартовані, їм гриб рідко зашкодить. А от новачкам невиварений — може. Треба пам’ятати, що сильно зварений гриб не має ніякої користі для організму й не є смачним. Я для себе не відварюю, тушкую 35 хвилин. Так він зберігає і смак, і має здатність вбивати ракові клітини в організмі людини. Найкращий рецепт — не додавати жодних приправ і пряностей, а лише перець, сіль, часник і цибулю. Смажити на домашньому маслі. Найсмачніші гриби — ті, які починають достигати. У молодого гриба різка під шапкою біла, потім жовтіє, потім зеленіє. Найкращі ті, в яких ледь зелена, – радить грибний мисливець.

Читайте також:  Троє франківців реанімовані через отруєння грибами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.