facebook

В Індії народився двоголовий малюк. Хто такі сіамські близнюки

Незвичайне явище сталося в Мексиці. Там у однієї жінки народилася дитина, у якого дві голови.



Аномалія досить рідкісна, відзначають фахівці. У одного тулуба сіамських близнюків є дві голови. Хлопчик поки відчуває себе добре.

Ця аномалія була діагностована у матері на пізньому терміні, але жінка відмовилася переривати вагітність, вирішивши виносити плід до кінця.

Відразу після народження, настільки цікавого малюка підключили до апарату штучного життєзабезпечення, так як він не міг дихати самостійно. Хоча легені та серце було в парному кількості. При цьому печінка, кінцівки і тулуб було в єдиному екземплярі. Рівно через добу дитина з патологією померла, врятувати її медики не змогли.

Сіамські близнюки – це однояйцеві близнюки, які не повністю розділилися в ембріональному періоді розвитку і мають загальні частини тіла або внутрішні органи. Відзначається, що утворення сіамських близнюків відбувається в той момент, коли яйцеклітина ділиться занадто пізно, приблизно через два тижні після запліднення.

У жінки шанс народити сіамських близнюків досить великий – ймовірність дорівнює одному випадку на 200 тисяч всіх родів. Причому багато сіамські близнюки з’являються на світ вже мертвими. Відсоток виживання таких малюків дорівнює 5-25 відсотків, і найчастіше вони народжуються жіночої статі.

Подібних випадків, коли народжувалися двоголові діти, було вже чимало. До речі, існує чимало випадків успішного хірургічного поділу сіамських близнюків. Одними з найвідоміших є уродженки Киргизії Зіта і Гіта Резаханови, яких розділили в 2003 році в Москві. Всупереч всім прогнозам, дівчаткам вдалося вижити. Але в 2015 році одна з розділених сестер Зіта померла від поліорганної недостатності.

Читайте також:  Священник зґвалтував, вбив і спалив у крематорії 9-річну дівчинку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.