facebook

У глави департаменту Мін’юсту з люстрації триває обшук

До глави департаменту міністерства юстиції з люстрації Тетяни Козаченко сьогодні, 21 квітня 2015 року, прийшли з обшуком.

1612064




Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook. “У мене обшук. Ламають двері. Головне слідче Управління Володимирська”, – повідомила вона.

Як Козаченко повідомила пізніше, під’їхав її адвокат і розбирається “за дверима”. Сама вона очікує новин.

За словами журналіста Дениса Бігуса, обшук проводить Головне слідче управління.

Адвокати голови департаменту Мін’юсту з люстрації Тетяни Козаченко не знайшов підстав для проведення у неї обшуку. Про це вона повідомила в коментарі РБК-Україна.

“Годину тому до мене постукали в двері і запропонували їх відкрити. Назвалися головним слідчим управлінням з Володимирської, відповідно МВС. Сказали, прийшли з обшуком. Я відповіла, що викликаю адвоката і, в разі наявності підстав, без проблем вони можуть зайти в квартиру і провести обшук. Кілька разів мені погрожували, що будуть ламати двері. Пізніше під’їхали адвокати і перевірили документи (слідчих). Адвокати мені повідомили, що підстав проводити обшук немає у зв’язку з тим, що в рішенні суду взагалі не вказано, хто має право проводити обшук. Тобто, нікому не доручено проводити обшук. Адвокати не дозволили проводити незаконний обшук. Зараз вони розбираються за дверима з правоохоронними органами”, – сказала Козаченко.

Крім того, вона зазначила, що обшук відбувається також у її заступника Дмитра Димова.

“Мені самій цікаво, що можна було вигадати, щоб прийти не тільки до мене, а й до мого заступника, керівника відділу Дмитра Димова. У нього теж вдома обшук. Просто він проживає за іншою адресою і тому його не перевіряють”, – зазначила Козаченко.

Раніше співробітники Генпрокуратури України та Служби безпеки України провели слідчі дії в одному з офісів Нафтогазу України в центрі Києва в середу, 8 квітня. Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Читайте також:  У Славутичі стріляли в депутата, він у важкому стані

Шукайте деталі в групі Facebook