facebook

ПриватБанк продає будівлю телеканалу “1+1” і курорт Буковель

На балансі Приватбанку знаходиться величезна кількість об’єктів нерухомості та активів, якими державна фінансова установа не здатна ефективно управляти.

А тому всі вони повинні бути продані. Про це в ефірі радіостанції «Вести» повідомила заступник голови правління Національного банку України Катерина Рожкова, 



інформує WestNews з посиланням на UBR.

Зокрема, державному Приватбанку належать гірськолижний курорт Буковель, стадіон «Дніпро Арена», приміщення телеканалу «1 + 1» і ряд інших активів.

«В минулому році, при виконанні першого етапу докапіталізації, частина активів була взята на баланс банку в рахунок погашення кредитної заборгованості. Серед них Буковель, об’єкти нерухомості та літаки МАУ », – повідомила Рожкова.

За її словами, все це – непрофільні активи, за якими після оцінки та інвентаризації буде прийматися рішення про реалізацію.

«Банк виносить пропозицію про продаж на розгляд наглядової ради, а той приймає рішення, продавати чи ні. Подальша доля активів залежить від волі нових власників », – прокоментувала Рожкова, відповідаючи на питання, чи буде виселений телеканал« 1 + 1 ».

Вона переконана, що всі непрофільні активи повинні бути продані. І наглядова рада Приватбанку прийме таке рішення. Адже держбанк не може ефективно ними управляти.

«Буковель – один з найскладніших активів, який, де-факто, не підкоряється менеджменту банку. Саме тому його потрібно продавати. У банку немає ні людей, ні компетенції, щоб їм управляти », – резюмувала Рожкова.

За її словами, продаж таких активів може здійснюватися на платформах ProZorro і / або СЕТАМ.

Нагадаємо, Нацбанк України переглянув прогноз рівня річної інфляції на 2017 рік у бік погіршення. Крім цін на харчування, на ріст інфляції також вплинуло зростання виробничих витрат – у тому числі зростання зарплат, що відобразилося у цінах на послуги.

Читайте також:  Росіяни подякували за піар: дружина українського нардепа “засвітилася” на Буковелі в костюмі від російського бренду (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.