facebook

Від майбутнього 1 вересня у батьків ноги підкошуються: Скільки грошей відкласти та до яких нововведень готуватись

Скільки коштує зібрати дитину до школи і які нововведення чекають на дітей.



Зібрати дитину до школи цього року буде дорожче, ніж минулого року, а сама система навчання викликає багато питань. Цією інформацією ділиться UBR.

З першого вересня стартує навчальний рік, проте цього року піде менше дітей через повномасштабну війну. Однак школи, які можуть забезпечити комфортним та безпечним бомбосховищем, користуються більше популярністю, ніж незахищені.

Згідно з інформацією, мінімальна сума, яку необхідно викласти батькам, щоб зібрати дитину до школи цього року, становить 3 100 гривень. Сюди входить канцтовари, рюкзаки, а також скромна форма та осіннє взуття. Вартість покупок цього року зросла на 15-20% порівняно з попереднім.

Згідно з даними платформи OLX, в поточному році, середня сума, щоб зібрати дитину до школи, з рюкзаком, шкільною формою, спортивним одягом, взуттям, канцелярією, становить 4110 гриві. Відтак вартість зросла на 14% цього року.

Водночас батькам доведеться витратитись і на покупку підручників. У деяких школах не вистачає підручників, і діти мають купувати їх самостійно. Це стабільна ситуація, що спостерігається рік у рік. Найчастіше це підручники з англійської та німецької мов.

Також можуть попросити відрахувати кошти на ремонт школи, яка постраждала від бойових дій або на облаштування бомбосховища для дітей. Кошти на такі витрати мають виділятися з місцевих бюджетів, проте вони не завжди доходять за призначенням та у строки.

Що ж до форми навчання, то більшість батьків мають намір відправляти дитину до навчального закладу. Прем’єр Денис Шмигаль розповів 1 серпня на засіданні уряду, що онлайн-освіта в країні залишається актуальною і для цього регіони будуть забезпечені необхідним обладнанням.

Водночас, можливість повноцінної реалізації на практиці формату дистанційного навчання викликає питання в українців.

Читайте також:  Пенсії вчителів у 2023 році: Які виплати отримують педагоги в Україні

У червні у київських школах масово повідомляли, щоб батьки забирали документи, якщо їхні діти не готові навчатись офлайн. Після галасу визначили школи, які мали проводити дистанційне навчання. В останніх у батьків записували контактні дані та просили передзвонити після 15 серпня. І тепер у цих школах повідомляють, що охочих немає, що класів не набралося (менше 10 дітей охочих) і вони не можуть відкрити клас.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.