facebook

«Мінімалку» можуть підняти до 10 тис. гривень, гроші є

Мінімальна зарплата в Україні, розмір якої становить 3 тис. 200 гривень, може вирости до п’яти, а то й до десяти тисяч гривень.



Про це журналісту Politeka повідомив ряд народних депутатів. Так, за словами парламентарієв, гроші на те, щоб відчутно підняти «мінімалку» в бюджеті вже є.

«Коли ми вимагали підняти «мінімалку» до 3 тисяч, нам говорили, що в бюджеті немає грошей. Говорили, що це популізм і економічний колапс. В результаті – в перший місяць ми спостерігали перевиконання бюджету. З’явилися зайві гроші. Зараз ми вимагаємо подальшого підняття «мінімалки» хоча б до 5 тисяч. Гроші на це в бюджеті є», – запевнив нардеп-«радикал» Андрій Лозовий.

Слова Лозового підтвердив і народний депутат Ігор Мосійчук: «Є всі підстави для того, щоб підняти мінімальну зарплату до 5 тисяч».

У той же час парламентарій нагадав, що разом з зарплатою необхідно піднімати і пенсію.

У свою чергу народний депутат Сергій Шахов (група «Воля народу») запевнив, що грошей в бюджеті вистачить на «мінімалку» не тільки в 4-5 тисяч гривень, а й в 10 тис.

«Я говорю це відкрито, оскільки детально озвучив це питання», – пояснив Шахов.

За словами нардепа, для того, що б це сталося необхідно зупинити злодійство чиновників і заборонити віддавати монополіям «хлібні місця» в бюджеті.

«Крім «мінімалки», потрібно піднімати пенсію. Якщо ми йдемо в Європу, то мінімальна зарплата, в тій же Польщі – від 900 до 1,5 тисячі євро. Це 50 тисяч гривень. Наша країна багата, і ми можемо стати на належний рівень серед європейських країн», – уклав Шахов.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Верховній Раді зареєстрований проект постанови, який передбачає підвищення мінімальної заробітної плати до 2020 року до 4 425 гривень (на 38,3%).

Читайте також:  Накопичувальна пенсія: подробиці нововведення - хто скільки платитиме

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.