facebook

Аваков призначив главу нової патрульної поліції Києва

Главою нової патрульної поліції Києва став бойовий офіцер, учасник АТО Олександр Фацевич.

1638052




Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у четвер, 11 червня, підписав наказ про призначення на посаду глави нової патрульної поліції Києва бойового офіцера, учасника АТО Олександра Фацевича. Про це міністр повідомив на своїй сторінці в Facebook.

“Глава нової патрульної поліції Києва. Підписав сьогодні наказ про призначення на цю найважливішу посаду бойового офіцера – О. Фацевича”, – написав Аваков в четвер увечері.

Фацевич народився в 1987 році. У минулому професійний військовий. Закінчив Одеський інститут сухопутних військ – понад 9 років служив у ЗСУ у десанті. Після закінчення військового контракту, викладав у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Навчав бійців Самооборони Волині.

“Коли ми в МВС почали створювати добровольчі батальйони по всій країні, Олександр без роздумів погодився очолити роту патрульної служби спеціального призначення “Світязь” УМВС України у Волинській області, створену в червні 2014 року”, – повідомив Аваков.

12 серпня 2014 бійці “Світязя” прийняли присягу. 14 серпня 2014 спецпідрозділ було направлено в зону АТО.

Згідно з інформацією Авакова, рота “Світязь” брала участь у боях під Іловайськом. У грудні 2014 бійці “Світязя” під командуванням Фацевича були направлені під Вуглегірськ. 30 січня 2015 під час наступу сепаратистів на Дебальцеве, бійці спецпідрозділу опинилися в оточенні. Три дні “Світязь” тримав оборону, після чого з боєм вирвався з оточення, вивівши з собою бійців ВСУ – без втрат, виносячи поранених і зброю.

Свіжа кров МВС. Навіщо українці масово подалися в міліцію

Капітану Фацевичу було присвоєно спеціальне звання майор, Аваков вручив йому нагородний іменний пістолет. За мужність і героїзм, проявлені в ході оборони Вуглегірська Фацевич указом Президента України нагороджений Орденом “За мужність” 3 ступеня.

Читайте також:  Авакову дали не 2,5 млрд грн., а 2,7 млрд

Нагадаємо, нова патрульна поліція почне працювати в Києві 4 липня і в її складі крім піших і автомобільних патрулів також будуть кінний і річковий патрулі.

Шукайте деталі в групі Facebook