facebook

В Матеївецькій ОТГ батьки не пускають дітей до школи через директора

В Матеївецькій ОТГ, на Коломийщині, у ЗОШ с. Пилипи батьки масово вирішили не пустити дітей на уроки.

Близько 70-80% учнів не відвідують навчальний заклад. Причина цьому – призначення нового директора у школі.

Про це у соцмережі повідомила журналістка Оксана Маруняк.

“Батьки просять голову ОТГ Петра Книшука не пропихати людину, яку намагається, а дозволити бути диретором екс-вчителю цієї школи, що вже був директором кілька років тому. Однак на вже три звернення із живими підписами батьків голова ОТГ не реагує ніяк. Ну взагалі ніяк. І на зустріч з батьками теж не приходить. Інша меншість батьків мовчать у тряпочку і чекають, що то буде. І вся ця катавасія триває з початку вересня. Ні, в цей час діти до школи чемно ходили. Лише на один день минулого тижня діти не прийшли, класи були майже порожні. Потім знову йшли. Але оскільки думку батьків і надалі хтось “мав у носі”, то вони вирішили вдатися до такої форми протесту – на уроки діти не підуть! І крапка. Поки питання не вирішиться.
Сказали, що скаржитимуться в Міносвіти. І в місцеву освітянську управу також”, – йдеться у дописі.

Крім того, Оксана Маруняк додає, що сьогодні у школі зі 116 дітей на уроках було лише 17. За її словами,до школи завітали якісь люди від голови ОТГ і записували прізвища відсутніх. За словами батьків, погрожували, прокуратурою і поліцією лякали за невідвідування уроків.

Також сьогодні у цій школі відбулися батьківські збори:

“Сьогодні були збори батьків, куди нарешті приїхав голова ОТГ Петро Книшук. Переконував батьків відправити дітей до школи. Натомість пообіцяв прийняти заяву від екс-вчителя, якого батьки просять призначити директором школи. Тепер питання буде у тому, чи підпише цю заяву Петро Книшук, чи ні. Діти завтра до школи підуть, батьки тримають “вуха гостро”, щоб діло не зійшло на пси”, – додає журналістка.

Читайте також:  “Яке вона має право? Дайте дитині спокійно вмерти”: Надвірнянська лікарка не видала ліки онкохворій



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.