facebook

Світло в Україні не відключатимуть: в “Укренерго” назвали терміни

В “Укренерго” розповіли, що 3 січня до 14:00 обмеження споживання електрики в Україні не застосовуватимуться. Це стало можливим завдяки ясній погоді: у ранковий та денний час виробництво електроенергії сонячними електростанціями підвищене.

Світло в Україні не відключатимуть


Крім того, зазначили у компанії, на можливість не відключати світло до 14:00 вплинули й інші фактори. Зокрема:

виробництво електростанціями достатньої кількості електроенергії для покриття навантаження;
знижене споживання завдяки теплій погоді.
Втім, наголосили в “Укренерго”, на вечір прогнозується зростання споживання. У зв’язку з чим компанія довела областям ліміти споживання на другу половину доби – для забезпечення балансу в енергосистемі.

“Будь ласка, розумно споживайте електроенергію. Користуйтеся енергоємними приладами по черзі”, – зазначили там.

Також у компанії розповіли, що ворог знову завдав ударів по енергооб’єктах на сході та півдні країни. Їхнім результатом стало пошкодження у розподільчих мережах.

“Ремонтні роботи та відновлення харчування будуть проведені одразу після отримання відповідних дозволів військових”, – повідомили в “Укренерго”. Зазначивши, що метою РФ, як і раніше, є позбавлення українців світла.

В ''Укренерго'' розповіли, що 3 січня до 14:00 обмеження споживання електрики в Україні не застосовуватимуться.

Раніше ж у компанії констатували, що на створення та повноцінний запуск роботи нових енергетичних об’єктів в Україні піде багато часу. Зокрема, будівництво нової високовольтної підстанції триватиме кілька років. Також роки підуть на забезпечення експлуатації об’єкту.

Тривалий час займе й ремонт пошкодженої російськими атаками енергетичної інфраструктури. При чому однією з причин цього є багаторазові обстріли тих самих об’єктів.

Читайте також:  З 15 січня світло відключатимуть з 9 до 16: термінове повідомлення обленерго з адресами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.