facebook

На Прикарпатті скажена лисиця покусала собаку

Днями лисиця, хвора на сказ, покусала собаку на одному з приватних підприємств на вулиці Промислова. Пізніше, відібравши патматеріал собаки і лисиці на дослідження, ветлікарі підтвердили, що тварини були хворі на сказ.


Сьогодні в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Калуському районі Григорій Химич



 провів спільне засідання районної і міської протиепізоотичних комісій, яке відбулося у  зв’язку з випадком сказу на околиці Калуша, поблизу села Мостище, інформує Калуська РДА.
В. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Калуші Марічка Кучма поінформувала присутніх про випадок захворювання на сказ. Днями лисиця, хвора на сказ, покусала собаку на одному з приватних підприємств на вулиці Промислова. Згодом ветлікарі підтвердили. що обоє тварин були хворі на сказ.
Чотирьох сільських мешканців, які контактували з собакою, відправлено на щеплення.
Вакцинування дороговартісне. Наразі люди отримують його безкоштовно в Калуській ЦРЛ. На засіданні комісії обговорили питання фінансування заходів для здійснення вакцинування від сказу та інших інфекційних хвороб.
Комісія прийняла рішення та затвердила заходи з ліквідації захворювання на сказ в урочищі поблизу села Мостище. Зокрема, передбачено проведення вакцинації усіх сприйнятливих на сказ тварин, здійснення дератизації.
Нагадаємо, що тільки нещодавно були зняті карантинні обмеження у селі Мостище, адже там наприкінці минулого року було виявлено сказ. Тут провакциновано понад 150 тварин. Ще 50 тварин провакцинують цього разу.
Рішенням комісії голові УТМР Володимиру Сафіуліну доручено привести до норм щільність лисиць та врегулювати чисельність бродячих собак.

Читайте також:  За пивом в магазин на машині: з`явилося відео з реєстраторів, як франківські патрульні зупинили п`яного студента

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.