facebook

Миротворців в Україні обговорять у нормандської форматі

Миротворці не замінять місію ОБСЄ, наголосив Порошенко.

1605187




Президент України Петро Порошенко повідомив, що міністри закордонних справ країн нормандського формату (Україна, Франція, Німеччина і Росія) розглянуть можливість розміщення миротворців в Україні.

 

“Була досягнута домовленість … що найближчим часом має відбутися зустріч, або конференція міністрів закордонних справ країн нормандського формату для обговорення питання формату, модальності термінів (залучення – ред.) Миротворців”, – сказав Президент в інтерв’ю 5 каналу.

Порошенко сподівається, що ці переговори “приведуть до початку дискусій в ООН, керівників місій країн – постійних членів Радбезу ООН”.

Генсек ОБСЄ сумнівається в успіху миротворчої місії в Україні

Президент нагадав, що вже відбулися консультації міністра закордонних справ України з генсеком ООН Пан Гі Муном.

“Це повинно привести до того, що ми забезпечимо мир, і саме мир є головною нашою метою, і я впевнений у тому, що альтернативи не існує”, – сказав Президент.

Порошенко також зазначив, що миротворці не є альтернативою спеціальній спостережній місії ОБСЄ в Україні.
“Миротворці повинні стояти в буферній зоні лінії зіткнення і кордону, а ОБСЄ – перевіряти дотримання виконання мінських домовленостей по всій окупованій території”, – сказав Порошенко.

Порошенко: Україна має сама приймати рішення про миротворців

Нагадаємо, 1 квітня Порошенко заявив, що вирішити ситуацію на Донбасі можна тільки миротворцями.

17 березня Верховна Рада підтримала президентський проект постанови про звернення до Ради безпеки ООН і Ради Європейського Союзу про розгортання на території країни міжнародної операції з підтримки миру і безпеки. Представництво України при ЄС передало керівництву Євросоюзу звернення Ради щодо миротворців.

У Росії заявили, що готові розглянути присутність миротворців на Донбасі у разі, “якщо сторони конфлікту зацікавлені в цьому”.

Читайте також:  Жириновський заявив, що міг би виграти президентські вибори в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook