facebook

Рада взялася за підлітків: для них запровадять жорстке обмеження

Народні депутати розробили важливий документ для дітей
Величезна кількість українських дітей віком від 16 до 18 років опинилися за кордоном без супроводу батьків через повномасштабне вторгнення орків. Однак більшість країн ЄС забороняє неповнолітнім дітям пересуватися поодинці, через що Рада розробила законопроєкт №9480 “Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо захисту прав дітей при тимчасовому виїзді за межі України”.


Мета документа – врегулювати всі питання щодо виїзду підлітків за кордон. Таким чином, підлітки віком від 16 до 18 року зможуть перетинати кордон:

У супроводі одного з батьків та за згодою іншого.
У супроводі довіреної особи.
Якщо йдеться про дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування — з дозволу органу опіки та піклування, який надаватиметься у порядку, визначеному Кабміном.
Починаючи з 18 років, можна буде перетинати кордон самостійно, без супроводу батьків або уповноваженої особи. Це дозволить уникнути випадків, коли соціальні служби забирають юних українців до спеціальних закладів.

У разі, якщо дитину відправили за кордон із бабусею чи дідусем, та її забрали працівники соціальної служби, необхідно буде звернутися до українського консульства. У цій установі зможуть допомогти, оскільки саме консульства мають офіційне представництво України в інших країнах.

Читайте також:  Інформаційний простір - це поле бою проти путінської брехні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.