facebook

Будинок на Січових Стрільців в Івано-Франківську ніхто й не думає реконструювати (фото)

В Івано-Франківську за адресою Січових Стрільців,18 зводять будинок на місці зруйнованого.

Спочатку мова йшла про реконструкцію, але виявилося, що це не так. Будинок на Січових Стрільців,18 завалився 11 лютого 2012 року (обвалилися перекриття між поверхами). Будівля була найдавнішою кам’яницею за межами середмістя. В 2014 році почали роботи начебто з реконструкції будинку. Обіцяли відновити автентичний фасад, за рахунок збережених елементів старовинної ліпнини, пишуть Версії.

Та про збереження автентичного вигляду будинку вже не йдеться з того моменту, як в проект несподівано “додався” зайвий поверх.

А зараз з’ясувалося, що й ліпнина, яку врятували скульптори-реставратори брати Пилипонюки, нікому не потрібна.

“Рік тому ми з братом зняли ліпнину з будинку, почали реставрацію за власною ініціативою.На ліпнині нарахували 14 шарів фарби, акуратно знімали їх, щоб побачити істину красу ліпнини. Працювали ми без авансів. Пройшов рік від замовників ні слуху ні духу, руки опустились, бажання продовжувати пропало”, – розповідає один з братів, Дмитро Пилипонюк.

Нагадаємо, що замовником будівництва є Галина Богославець з якою міська рада Івано-Франківська уклала інвестиційний договір взамін на 75,6 квадратних метрів у відреставрованому приміщенні. Напевно зайвий поверх і повинен “закрити” цю площу.



Читайте також:  Мати-наркоманка кинула однорічну дитину в антисанітарії та пішла з дому

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.