facebook

Українці будуть митися за розкладом: Важливе попередження про графіки

Водоканали потребують коштів, щоб платити за електрику за новими тарифами.



Українців попередили, що є можливість перебоїв у роботі водоканалів у різних областях країни. Експерти кажуть, що це через відмову від підвищення тарифів на воду та нові тарифи на світ для бізнесу. У результаті у водоканалів утворюється заборгованість.
Директор “Асоціації міст України” Ярослав Рабошук заявив, що відключатимуть подачу електрики не для помпи, що подає воду, а для робочих приміщень водоканалів, щоб не завдавати шкоди населенню.

“Помпа працює, вода є, а головний офіс з бухгалтерією, яка виробляє відповідні прорахунки, та пульт управління – знеструмлені”, – заявив Ярослав Рабошук.
Водоканали потребують коштів, щоб платити за електрику за новими тарифами. Тому цілком ймовірно, щоб не накопичувати мільйонні борги воду українцям даватимуть за графіком. Або відключати воду в години пікового навантаження.

“Це дуже великі, європейські ціни. Водоканали дозволяють собі профанації – заявляти про відключення води. Звичайно, на це ніхто не піде. Обмежувати подачу води теж вони не можуть. Максимум – відключення у години мінімального навантаження з 13.00 до 15.00”, – каже голова. спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Попенко наводить приклад роботи “Київтеплоенерго”, яке відключає гарячу воду в будинках столичних мешканців на все літо та пояснює це ремонтом, а за фактом це робиться для того, щоб скоротити витрати.

“Втім, у багатьох містах гарячої води влітку не буває. Її подають лише на період опалювального сезону. Інші водоканали можуть зупиняти подачу води під виглядом ремонту”, – каже Попенко.

Читайте також:  Комунальне житло в Польщі: хто з українських біженців може претендувати, і скільки чекати на свою чергу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.