facebook

В Україні можуть ввести посаду віце-прем’єра з євроінтеграції

В уряді України можливо з’явиться посада віце-прем’єра з європейської інтеграції.

1602940




З відповідною пропозицією виступив заступник голови адміністрації президента України Дмитро Шимків в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV у понеділок ввечері.

Шимків зазначив, що одним з елементів угоди про асоціацію є план дій з конкретних питань щодо кожного міністерства.

За його словами, не затверджені плани імплементації в п’яти міністерствах і відомствах, зокрема, в Мінекології – 20 планів, в Міненерго – сім планів, у Мінфіні – вісім планів, в адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації – один план. Крім того, всі плани щодо імплементації повинні бути опубліковані на сайтах, але шість міністерств і відомств не розмістили таку інформацію.

Заступник глави адміністрації президента України також звернув увагу, що угода про асоціацію з ЄС складається з 488 завдань, з яких до квітня 2015 року повинні бути виконані 44.

“На сьогоднішній день виконано 13, в процесі виконання – 80. Щодо 393 завдань не розпочате виконання. Це питання зазнало критики з боку президента на засіданні Національної ради реформ в понеділок”, – повідомив Шимків.

Як повідомлялося раніше, Європейський Союз і Україна узгодили оновлений порядку денний асоціації в рамках проведеного засідання Ради асоціації Україна-ЄС.

Як повідомляв Кореспондент.net, 28 січня Ірландія стала чотирнадцятою країною, яка ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Нагадаємо, 1 листопада частково набула чинності Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом. При цьому частина положень, що стосуються створення зони вільної торгівлі, не діятиме як мінімум до кінця 2015 року. Імплементація Євроасоціацією України буде проводитися в два етапи.

Читайте також:  У центрі Хмельницького пара зайнялась оральним сексом: їх зняли на відео

Шукайте деталі в групі Facebook