На Прикарпатті зареєстровано випадок захворюваності на ботулізм
В місті Долина зареєстровано випадок захворюваності на ботулізм, який пов’язаний з вживанням консерв домашнього приготування.
Фахівці Управління Держпродспоживслужби в Долинському районі спільно із Долинським районним відділом ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ» провели протиепідемічні та санітарно-гігієнічні заходи.
Як наголошують фахівці, профілактика ботулізму заснована на суворому дотриманні санітарних і технологічних правил консервування.
Пам’ятайте, що консервовані в домашніх умовах продукти, не завжди можуть бути повністю чистими. Тому якщо ви все ж зважилися з’їсти консервант, то перед вживанням прокип’ятіть вміст банки у воді 15-20 хв. Жар вб’є токсини, які вже встигли утворитися. Зберігати домашні консерви необхідно тільки при низьких температурах. Не забувайте мити руки після прогулянки і тим більше після садових робіт. Привчіть до цього і ваших дітей. Тільки чистота і гігієна можуть уберегти вас від цієї страшної недуги.
Шукайте деталі в групі Facebook