facebook

З Києва до Франківська планують пустити нічний експрес з вагонами-трансформерами

У 2016 році “Укрзалізниця” вперше закупить 13 вагонів-трансформерів виробництва ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”.

vwdg_____2_147090259844

Про це повідомляється в прес-релізі ПАТ “Українська залізниця”.




“У 2016 році Укрзалізниця, окрім звичайних купейних вагонів, уперше оновить свій парк вагонами-трансформерами. Загалом із 21 пасажирського вагона, які за замовленням виготовить Крюківський вагонобудівний завод, придбає 13 нових купейних вагонів із купе-трансформерами”,
– ідеться в повідомленні.

Особливістю та перевагою вагонів-трансформерів є можливість їхнього використання як на нічних, так і на денних маршрутах поїздів Інтерсіті з комфортабельними кріслами.

У нічному режимі вагона нижні і верхні полиці купе (всього 4) використовуються, як комфортні спальні місця, а в денному – нижні полиці купе легко трансформуються в зручні місця для сидіння.

В “Укрзалізниці” переконані, що “трансформери” дозволять підвищити ефективність використання вагонів та істотно збільшити їхній середньодобовий пробіг.

Як зазначають у прес-службі, перші такі вагони мають бути поставлені “Укрзалізниці” вже восени. Їх використовуватимуть у нічних та денних поїздах.

Наразі фахівці готують оптимальний маршрут курсування для цих вагонів. Імовірно, що вони обслуговуватимуть новий маршрут Київ – Львів – Івано-Франківськ категорії “Нічний експрес” у нічному сполученні та категорії Інтерсіті – у денному.

Графік може складатися так, що в дні пікового попиту маршрут поїзда буде подовжено до курортних міст Ворохта та Яремча, які є популярними серед туристів.

 

wrnb 3

zyuz  1

vwdg     2

579f773603c4f

 

Читайте також:  У Франківську прощаються з 14-річним хлопцем, якого переїхав потяг

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.