facebook

Чергова поразка “руSSкоґо міра”: лідер із набору контрактників до лав ЗСУ – Луганщина!

Люди відчувають небезпеку захоплення української землі і готові захищати свої будинки, сім’ї, своїх дітей. Про це йдеться в публікації RadioSvoboda.



Кожен п’ятий контрактник – жінка. На думку військових, контракт привертає людей хорошими зарплатами. Проте психологи вважають, що жителі Луганської області службою в Українській армії хочуть уберегти свої сім’ї від просування раSSєйсько-терористичних банд углиб регіону.

Середній вік бійців – 25-35 років, половина з них ніколи в армії не служила. За останні три місяці з Луганської області до Збройних сил України пішло служити за контрактом близько тисячі чоловік. І за цим показником регіон вийшов на перше місце в Україні. Як розповів начальник відділу комплектування та призову Луганського облвійськкомату Олексій Сіроштан, за півроку в області на контракт набрали стільки ж людей, скільки було за весь минулий рік. На думку Олексія Сіроштана, зараз людей в армію залучають і патріотичні почуття, і грошове забезпечення.

«Будь-яка людина зараз переживає за сімейний бюджет, за свою сім’ю, тому його цікавить, як буде оплачуватися його праця. Вважаю, що зараз гідні гроші платять. Солдат першого року служби, який приходить і не має нічого – ні освіти, ні спеціальності, він починає отримувати від 7 тисяч. Я зараз навіть не кажу за зону АТО. У пункті постійної дислокації отримує 7 тисяч. І ще має право отримати безкоштовно вищу освіту», – розповів Олексій Сіроштан.

Активно йдуть на контракт в армію і дівчата. Сватовчанка Аліна Мосейчук проходить службу в обласному військкоматі у званні старший солдат. Розповідає, що зараз кожен п’ятий контрактник з Луганської області – жінка. В основному вони стають медиками, зв’язківцями, кухарями. Але є дівчата, які отримують і суто військові спеціальності – стрілок, снайпер, розвідник.

«Зараз йдуть не тільки чоловіки, але і дівчата. Вік різний. Йдуть і з 18 років. Дівчата самі хочуть підписати контракт. Вони замість чоловіків виконують цей борг. Не бояться. Йдуть у медицину, якщо є медична освіта. Також йдуть на інші військові спеціальності. Я сама пішла. Не шкодую про це. Хоч щось зробити для нашої спільної перемоги», – розповіла Аліна Мосейчук.

Одна з головних причин, по якій жителі області йдуть на контрактну службу, дійсно фінансове забезпечення, вважає психолог Марина Брагіна. На її думку, за відсутності іншого заробітку, багато хто готовий йти в армію. Однак є й ті, хто, таким чином, намагається захистити свої будинки і сім’ї.

«Люди відчувають небезпеку захоплення земель, які знаходяться в безпосередній близькості до окупованих територій, тому вони через внутрішнього емоційного пасіонарного пориву готові захищати свої території, щоб захистити свої будинки, сім’ї, своїх дітей», – розповіла Марина Брагіна.

В Україні була скасована восьма хвиля мобілізації військовослужбовців. При цьому йде демобілізація бійців п’ятої та шостої хвилі. І замінити демобілізованих в армії якраз повинні контрактники.

©Natali – спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами RadioSvoboda (http://www.radiosvoboda.org/a/27854627.html)

Читайте також:  Кремль і Київ підписали контракт на 5 років! Зеленський виступив з екстреною заявою

Шукайте деталі в групі Facebook