facebook

Феномени, які наука не в змозі пояснити: вікові таємниці


Ми записали список явищ, які до сих пір не мають точного наукового пояснення.

Таоський гул
Уже багато років жителі міста Таос на південному заході США чують з пустелі низькочастотний шум невідомого походження. Так званий таоський гул схожий на рух важкої техніки по магістралі, хоча ніяких великих доріг в районі містечка немає. Нерідко він призводить до важких психічних захворювань і випадків суїциду серед тих, хто чув цей шум. Деякі жителі бачать в цьому зловісну ознаку. Вченим знайти джерело гулу поки не вдалося.
virtoofoto-hum-820x546

Дежавю
Дежавю перекладається з французької як «вже бачене». Це дивне почуття, при якому людина відчуває, що вона вже точно переживала якусь ситуацію. Вся сила переживання дежавю полягає в відчутті, що були сотні варіантів, які могли статися в цей момент, однак ви прожили життя так, що в результаті виявилися саме в цій ситуації і в цьому місці, ніби все це було визначено. Вчені роблять різні припущення такого явища: від зміни координування часу головним мозком до повтореною ситуації зі снів. Однак наукові дослідження дежавю утруднені, так як дежавю не вдається викликати штучно.
b20dd71154de3c03eb16c77df0796f5e

Видіння при клінічній смерті
Люди, які відчували клінічну смерть, іноді повідомляли схожі один на одне видіння у вигляді тунелю зі світлом в кінці, відчуття польоту, зустрічі зі своїми померлими близькими і т. п. У цього явища навіть є термін – «навколосмертні переживання». Основна проблема полягає в тому, що мозок практично повністю припиняє свою роботу незабаром після зупинки серця, тобто в стані клінічної смерті людина, в принципі, нічого не може відчувати або переживати. Існують теорії пояснення даної проблеми і навіть кожного типу видінь. Але чому деякі пацієнти згадують, що відбувалося в тому місці, де їх реанімували, з точністю до найдрібніших деталей, – цього наука пояснити не може.
nejrohirurg

Читайте також:  Подорож Україною: Райська лагуна на Закарпатті

Привиди
Згадки про привидів починаються ще в історичних легендах і тривають в новинах і в сьогоднішні дні. Є не тільки колективні свідоцтва про зустріч з духами, а й такі вражаючі докази, як фотографії і відеозаписи. Вчені розкривають багато паранормальних явищ, пояснюючи це масовою істерією, психічними відхиленнями або різними отруєннями організму. Але все ж бувають випадки, які не може пояснити жодна теорія.
10457115-EN_00909598_2806-650-1466760643

Інтуїція
Або, як ми її ще називаємо, шосте чуття. Наука досі не може пояснити природу цього явища. Деякі вчені стверджують, що вміння відчувати правильний вибір є абсолютно у кожного з нас. Ця здатність в кожного вкладена з народження, просто людина розучилася нею користуватися, розвиваючи лише п’ять своїх органів почуття.
35768354157954714689467804568

Ефект плацебо
Ефект плацебо – одна з головних «невідомих» феноменів медичної науки. Незрозуміло, як одна лише віра в цілющу властивість прийнятої «порожньої пігулки» може зцілити організм. Будь то вовчак або навіть рак – часом самонавіювання можуть допомогти навіть з найстрашнішими хворобами. Якщо людина може лише силою думки вилікувати себе часом навіть від смертельних захворювань, чи не є це поглядом в безодню наших можливостей?

13040501e

Бермудський трикутник

2d47df1dfdfc

У Бермудському трикутнику зникали і маленькі легкі літачки і великі авіалайнери, і кораблі, а сліди їх так і не були виявлені…
bermudskiy_treugolnik_portal_1-650x406

Природно, всім дослідникам Бермудського трикутника не дає спокою питання – що ж відбувається в цьому загадковому місці, куди і чому зникають кораблі і літаки? Версій висувалося чимало, в тому числі і найекзотичніших.
o-1-650x3481
Це і викрадення судів інопланетянами, і існування в Бермудському трикутнику воріт в паралельний простір або в інший час. Вчені з обуренням зустрічають ці припущення, але до сих пір так і не можуть зрозуміло пояснити, що ж відбувається в Бермудському трикутнику … Найбільша загадка нашого часу так і залишається нерозгаданою…

Читайте також:  10 таємниць, які чоловік і жінка повинні знати про себе і одне про одного

Щось таке в нашому світі є, про що ми ще зовсім не знаємо…

 

джерела uk.wikipedia.orgm

bdzhola.com

google.com.ua

Шукайте деталі в групі Facebook