facebook

“Симптоми штамів “Дельта” і “Омікрон” мають відмінності…” – лікарі розповіли, як розрізняють найлютіші штами

Новий південноафриканський штам “Омікрон” вже добряче наробив галасу у світі. Поки науковці вивчають усі його особливості, лікарі вже починають виокремлювати симптоми, за якими можна з високою вірогідністю розпізнати, що це саме штам “Омікрон”, а не “Дельта” який зараз панує у світі.



 

Як повідомляє “REUTERS”, лікарі з ПАР помітили, що на відміну від “Дельти”, що на початкових етапах хвороби часто не спричиняв температури, штам “Омікрон” її викликає. У більшості зафіксованих випадках температура тіла людини дуже швидко зростала, а разом з нею відчувалася сильна втома. Нюх і смак у пацієнтів, які підхопили “Омікрон”, не зникали, в той час, як при “Дельті” це ще доволі часто траплялося. Аналогічно і з сатурацією. Рівень кисню при “Дельті” міг різко впасти, а от при “Омікроні” він не падає до критичних показників. Цим, в першу чергу, і пояснюється менша летальність нового штаму.

Ще однією особливістю, яка вирізняє “Омікрон” серед інших штамів коронавірусу, це те, що у більшості пацієнтів зафіксовано прискорений пульс.

Поки що “Омікрон” не настільки смертоносний, як “Дельта”, але темпи зараження ним та імовірність “імунної втечі” дійсно викликають занепокоєння.

Тож зараз можна сміливо говорити про те, що світ отримав виклик від дійсно нового штаму коронавірусу, який через численні мутації суттєво відрізняється від своїх попередників.

Читайте також:  "Коронавірус робить людину неадекватною": Комаровський перелічив симптоми, коли негайно слід звертатися до лікаря

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.