facebook

Землю очікує неминуча катастрофа

До такого висновку прийшла група вчених з США, Канади, Німеччини та Франції.

1756168



Згідно з доповіддю, підготовленою групою геофізиків з Канади, США, Німеччини і Франції, Землю чекає неминуча катастрофа через десять тисяч років, передає CBS News. Повна версія дослідження вчених була опублікована в науковому виданні Nature Climate Change.

Фахівці заявляють, що в найближчі десять тисяч років глобальне потепління та антропогенний фактор створять незворотний вплив на клімат на планеті, якщо людство не вживе серйозних заходів.

Дослідники відзначають, що вже в найближчі сторіччя в атмосферу потрапить приблизно 1,28 мільярда тонн вуглецю. А більш радикальні думки зводяться до того, що показники можуть досягти 9,5 мільярда тонн.

Наслідки цього стануть для жителів Землі катастрофічними, адже температура на планеті, в середньому, виросте на 2 градуси, що спричинить за собою танення льодовиків Антарктиди і Гренландії і спровокує підвищення рівня світового океану на 25 метрів.

А це, в свою чергу, призведе до того, що території, населені 19 відсотками мешканців Землі (1,3 мільярда), підуть під воду. У тому числі – 25 найбільших мегаполісів планети.

Дослідження геофізиків грунтується на свідченнях змін клімату за останні десять тисяч років. В ході роботи вчені змогли змоделювати можливі наслідки спалювання викопного палива, які у всіх випадках є невтішними для людини.

Фахівці вважають, що виправити ситуацію можна, однак для цього необхідно повністю припинити викиди вуглецю в атмосферу, а не частково їх скоротити.

Раніше повідомлялося, що Стівен Хокінг заявив про неминучість техногенної катастрофи для людства і назвав її приблизні терміни.

Читайте також:  “Зараз немає закону про…”: Разумков поставив всі крапки над і в земельній реформі. Остаточне рішення

Шукайте деталі в групі Facebook