facebook

Радник Януковича здався ФБР. Трамп і Путін в паніці

Сьогодні вранці, 30 жовтня, доручили “здатися федеральній владі” колишньому голові виборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його колишньому діловому партнеру Ріку Гейтсу.

Аамериканські ЗМІ повідомляють, що Манафорту хочуть пред’явити перше звинувачення в рамках розслідування про втручання Російської Федерації у вибори в США.

Він вже прибув в офіс спеціального прокурора Роберта Мюллера в супроводі свого адвоката.

«Офіційні кримінальні звинувачення на адресу Манафорта і Гейтса є значною ескалацією в спеціальному розслідуванні, яке кинуло тінь на перший рік президентства Трампа», – зазначає Thе Nеw Yоrк Tіmеs.

Нагадаємо, Манафорт – колишній радник втікача – Віктора Януковича.

Олігарх Ринат Ахметов порадив Януковичу вдатися до послуг Манафорта. Після перемоги Януковича на виборах у 2010 році Манафорт залишився в Україні в якості його радника і попутно займався бізнесом, який звів його з олігархом Дмитром Фірташем і російським мільярдером Олегом Дерипаскою.

За даними американських ЗМІ, екс-глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт таємно працював на російського мільярдера Олега Дерипаску, просуваючи інтереси Володимира Путіна. Він пропонував протидіяти антиросійській опозиції в пострадянських країнах.

У 2011 році колишній прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко стверджувала, що Манафорт допомагав Фірташу відмивати гроші.

Читайте також:  Вже з 1 березня. В Україні стартує нова програма президента. Такого ще точно не було

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.