facebook

У Раді зробили заяву щодо демобілізації у ЗСУ: “Люди не розуміють, чого чекати“

В Україні поки не розглядають питання демобілізації військовослужбовців ЗСУ. Депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко заявив, що обіцянки не були виконані й зараз захисники не знають, чого очікувати у майбутньому.



У Раді зробили заяву щодо демобілізації у ЗСУ: “Люди не розуміють, чого чекати“ – today.ua
У суспільстві неодноразово порушували питання щодо ротації в українському війську. Тисячі чоловіків без належного відпочинку захищають державу, але не можуть демобілізуватися навіть після значного терміну служби. Неодноразово цю проблему обговорювали на рівні найвищих представників влади. Але поки що змін не передбачено.

Гончаренко нагадав, що подав законопроєкт з умовами демобілізації ще у березні минулого року. Також була петиція до президента України Володимира Зеленського. Але ситуація залишилася такою ж, як і була.

“Епопея з законопроєктом про демобілізацію триває вже більше 1,5 року. Нам багато обіцяли, але так нічого не зробили. Все мав вирішити закон про мобілізацію, але і тут людей тупо кинули. “Слуги народу” просто запороли цей закон та виключили з нього всі бонуси для військових – в тому числі і демобілізацію”, – зазначив народний обранець.

За словами Олексія Гончаренка, була обіцянка розробити окремий законопроєкт, але потім узагалі перестали публічно оговорювати цю тему. Депутат заявив, що у Міністерстві оборони, на його думку, “повний бардак”, а очільник відомства Рустем Умєров начебто не виконує свою роботу.

“І у них все добре. Окрема каста. Тим часом, люди, які захищають нашу державу кинуті і взагалі не розуміють чого чекати”, – наголосив нардеп.

Читайте також:  ФОПи хочуть закрити! У Раді зробили приголомшливу пропозицію. Що потрібно знати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.