facebook

Чи може держава підвищити зарплату вчителям до 40 тисяч: у Раді зробили заяву

На сьогодні у держави немає можливості забезпечити підвищення оплати праці педагогам до 40 тисяч гривень. Мовиться, зокрема, про виділення коштів з держбюджету.



Джерело: Telegraf

Про це заявила народна депутатка, секретарка комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа. Вона зазначила, що держбюджет “не потягне” такого кардинального підвищення зарплат учителям.

Держава не має ресурсів для суттєвого підвищення зарплати вчителям
Піпа зазначила, що не знає, де шляхи зростання проблеми підвищення зарплат учителям.

Хіба що будемо залучати кошти з-за кордону,
– уточнила нардепка.

І додала, що наша держава на освіту витрачає 7% ВВП. За словами Піпи, це дуже високий відсоток порівняно з більшістю країн. Однак проблема в тому, що у нас ВВП низький в абсолютних величинах.

Тож я не бачу, де є можливість додаткового зростання зарплати без залучення коштів з-за кордону. Спроможності державного бюджету платити 40 тисяч гривень кожному вчителю я не бачу,
– резюмувала народна обраниця.

Чи підвищили зарплату учителям з 1 квітня
Кілька місяців тому очільник Міносвіти України Оксен Лісовий анонсував підвищення зарплати педагогам з січня та з квітня 2024 року.
Однак освітяни кажуть, що не відчули очікуваного підвищення оплати праці з квітня.
У Міносвіти заявили, що підвищення зарплат бюджетникам мало відбуватися у межах загального підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду і відповідної зміни усієї єдиної тарифної сітки.
У відомстві також повідомили, що відповідне рішення ухвалює уряд за поданням Міністерства економіки України. І порадили для отримання детального роз’яснення звернутися до відповідного міністерства.
Юрист Олександр Брижак пояснив, що проєкт про підвищення посадового окладу учителям з 1 січня та 1 квітня 2024 року Кабмін не ухвалив.

Читайте також:  МОН розглядає підвищення зарплат вчителів до 15 тисяч у 2022 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.