facebook

Осінні канікули у 2024-2025 навчальному році: дати проведення та у яких регіонах скасовані

Міністерство освіти та науки цього року прагне досягти декількох цілей: повернути якомога більше дітей на офлайн-навчання та водночас пам’ятати про складну безпекову ситуацію в Україні. Це впливає на організацію навчального року і канікули. Чи будуть осінні канікули у 2024-2025 навчальному році розкажемо далі.



Коли осінні канікули 2024-2025 в Україні
У МОН повідомляють, що у цьому навчальному році школи можуть самі коригувати структуру навчального року з огляду на ситуацію з безпекою та енергетикою, а також враховуючи вплив війни на учнів і можливі освітні втрати.

Наприклад, у громадах Харківщині повідомили, що осінні розпочнуться з 26 жовтня та продовжаться до 3 листопада 2024 року.

У міністерстві додають, що педагогічна рада може ухвалювати, скільки днів на тиждень навчатимуться учні, скільки разів на рік канікули і яка їхня тривалість.

Школа має подбати про баланс між навчанням та відпочинком. На канікули для учнів повинні відвести щонайменше 30 днів упродовж навчального року.

Рекомендовані дати проведення осінніх канікул 2024-2025 навчального року — з 28 жовтня по 3 листопада.

А от у деяких регіонах, навпаки, хочуть скасувати осінні канікули, щоб школярі встигли пройти більшу частину програми до зими. Адже найімовірніше, що до відключень світла доведеться повернутися вже з настанням перших холодів.

Відмова від канікул та навчання шість днів на тиждень дозволить організувати довші зимові канікули та налагодити процес засвоєння знань.

Наприклад, до такого сценарію хочуть вдатися на Житомирщині та Полтавщині. Окремі громади цих областей вже скасували осінні канікули.

Осінні та весняні канікули також не проводитимуть у школах Черкащини. Натомість вони матимуть довші зимові канікули.

Тому, якщо досі не знаєш, чи будуть у твоїй школі осінні канікули, дочекайся рішення керівництва твоєї області, громади або окремих вказівок від шкільної ради.

Читайте також:  В Україні пригрозили закривати школи, якщо не буде 80% вакцинованих: педагоги відповіли

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.